betonne-jeugd-zwart

home street home

Met de langspeelfictie Home Street Home (90 min) geven Betonne Jeugd vzw en regisseur Sinan Tabanli een inkijk in het leven van jongeren in dak- en thuisloosheid. Door de ogen van een sociaal werker volgt de film vier verhalen, vier perspectieven, die met elkaar verweven zijn.

Home Street Home brengt het relaas van een maatschappij die er niet in slaagt om jongeren in kwetsbare situaties een kwaliteitsvolle thuis te geven.

De film baseert zich op de verhalen en ervaringen van de mensen die Betonne Jeugd bereikt. De hoofdrollen worden vertolkt door vrijwillige amateuracteurs die in een maatschappelijk kwetsbare situatie opgroeiden en jongeren in dak- en thuisloosheid. De, vaak geïmproviseerde, authentieke dialogen vormen bij uitstek de kracht van deze film.

Home Street Home speelt in op de verantwoordelijkheden van onze maatschappij. Steeds meer kinderen, jongeren en volwassenen leven in gebrekkige huisvesting of dak- en thuisloosheid, de armoedecijfers stijgen en vooroordelen zijn alomtegenwoordig.

De film zoomt in op de moeilijkheden en drempels, maar illustreert ook de enorme kracht en het doorzettingsvermogen van deze jongeren. De interventie van de sociaal werker zorgt voor een hoopvol einde.

Home Street Home gaat over armoede en dak- en thuisloosheid, het toont de kracht van jongeren en trekt aan de alarmbel voor het recht op kwaliteitsvol wonen. Wonen is een mensenrecht, een kinderrecht. Met deze film vragen Betonne Jeugd vzw en regisseur Sinan Tabanli om de aanhoudende crisis op de woonmarkt aan te pakken en armoede een halt toe te roepen. Want iedereen heeft recht op een veilige plek om te wonen.

Home Street Home ging in première op 10 oktober 2023, de Internationale Dag tegen Daken Thuisloosheid.

Tijdens het filmproces van Home Street Home moest de cast afscheid nemen van drie acteurs. Deze film wordt aan hen opgedragen.

trailer

productie

Betonne Jeugd vzw

Regisseur

Sinan Tabanli

cast

Kristof Daems, Roeland Smeyers, Wendy Stoops, Riccardo Federico, Yassin Hens,
Leiea Geens, Hemat Shiada, Liam Beckers, Laura Op De Beeck, Nick Van der Schraelen,
Mozes Smeyers, Paweł Podstawka, Tim M. aka Non-Stop, Eric Van Den Auwera, Kenneth Philipsen, İsmail Kolkıran, Dudu Kaya, Remco Demeulder, Paul Goes, Raf Verstrepen, Rashid Sherzad, Robin Rowley, Slongs Dievanongs.

educatief materiaal

Wil je zelf aan de slag als leerkracht of organisatie met onze film en ontvang je graag een educatief pakket? Wil je de film zelf programmeren in je zaal of op je festival? Heb je een ander idee om samen iets te doen met de film? Wij staan open voor veel! Neem gerust vrijblijvend contact op.

powered by 🤝