betonne-jeugd-zwart

younited berchem beton

Voetbal is al sinds het ontstaan van Betonne Jeugd een wezenlijk onderdeel van Betonne Jeugd. Niets is zo efficiënt om je hoofd even leeg te maken van alle problemen en vrienden te maken op het veld! 

Vanaf 2023 mag Betonne Jeugd zich trots profileren als derde Antwerpse Younited team, samen met sportieve partner Berchem Sport en met ondersteuning van Stad Antwerpen. 

Methodiek van younited

Het bouwen aan zelfvertrouwen, een beter zelfbeeld ontwikkelen, uitgaande van de eigenkrachten en mogelijkheden, opnieuw structuur brengen in het leven, de kracht van de groepen het gevoel ergens toe te behoren: dat willen de Younited-teams aan hun spelers bieden.

De eerste stap zetten in de richting van een nieuw begin. Voetbal is maar een middel, maar wat een middel. Geen enkele sport heeft zo’n breed draagvlak.

Het netwerk van sociale organisaties, voetbalclubs en stedelijke diensten rond Younited kan getuigen van de procesmatige manier waarop zowel lokaal als nationaal gewerkt wordt, steeds met één oog op de sociale doelstellingen en het andere op het voetbalspelletje.

Younited berchem beton

Ons Younited team bestaat uit sociale partner Betonne Jeugd en sportieve partner Berchem Sport. Als sociale partner voorziet Betonne Jeugd een procesmatige begeleiding van het voetbalteam. Vrijwilligers binnen de werking worden opgeleid tot Younited-coaches en gaan met de gehanteerde methodiek aan de slag. Elke week is er training op zaterdag. Op enkele momenten in het jaar nemen we deel aan regionale of landelijke toernooien tegen andere Younited teams. Met Berchem Sport hebben we een warme sportieve samenwerking. Ze voorzien ons van praktische zaken als voetbalmateriaal, voetbaltechnische ondersteuning en geven raad in het reilen en zeilen van het voetbalteam. Maar ze geven ons ook kansen en omarmen. Betonne Jeugd in hun thuisbasis. Zo mochten de spelers van Younited Berchem Beton al een keer de aftrap gaan geven van de wedstrijd

powered by 🤝