betonne-jeugd-zwart

Woonpartij en de Woonreporters

In het najaar van 2022 richtte Betonne Jeugd samen met Uit de Marge de Woonpartij op.

Wonen is een mensenrecht, een kinderrecht. Toch groeien steeds meer kinderen en jongeren op in gebrekkige huisvesting. Sommigen zijn gedwongen om op straat te leven, te ‘sofasurfen’ bij hun netwerk of moeten beroep doen op hulpverlening die vaak niet op maat is van kinderen en jongeren.

Het is dringend tijd voor structurele maatregelen om de aanhoudende crisis op de woonmarkt aan te pakken en kinderarmoede een halt toe te roepen. Alle kinderen en jongeren hebben recht op een veilige plek om te wonen. Maar welke maatregelen moeten dit juist zijn?

Met een tas vol flappen en stiften doorkruist Betonne Jeugd onder de noemer Woonreporters gans Vlaanderen en Brussel om in gesprek te gaan met jongeren over daken thuisloosheid en het recht op wonen.

Resultaten woonpartij

1. De bevindingen van onze bevraging in 2022 werden gebundeld in een Woonrapport dat gepubliceerd werd naar aanleiding van 26 maart 2022 (Belgian Housing Action Day)

2. Het overhandigden van het Woonrapport aan Vlaams minister van Jeugd en Armoedebestrijding Benjamin Dalle tijdens het allereerste dak- en thuislozenweekend in november 2022

3. Het lanceren van een beeldcampagne over Vlaanderen naar aanleiding van 10 oktober 2022 (World Homeless Day)

4. Het organiseren van de WoonActieWeek op verschillende pleinen in Antwerpen tussen 10/10 en 17/10 in 2022

powered by 🤝